| Култура |
Вреда |
Доза |
Допълнителна информация |
Каран. срок |
| Лоза |
Мана |
0.2 % |
Внася се във фаза ВВСН 15-79 (пет листа са отворени-повечето от зърната се събират, грозда се затваря)
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 100 л/дка
|
14 дни |
| Картофи |
Мана |
180 – 200 г/дка |
Внася се във фаза ВВСН 20-89 (разтваряне на 10 листа на главното стъблоплодо-вете от 1-во плодообразуване се сбръчкват,семената потъмняват
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 60 л/дка
|
14 дни |
| Алтернария |
| Домати |
Мана |
0.2 % |
Внася се във фаза ВВСН 20-89 (десет или повече листа на главното стъбло-пълна зрялост)
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 100 л/дка
|
7 дни |
| Алтернария |
| Листни петна |
200 г/дка |
|
| Лук |
Мана |
180 – 220 г/дка |
Внася се във фаза ВВСН 13-48 (трети лист (> 3 см) ясно видим-при 50% от растенията листата са завити)
- Брой мин/макс приложения – 6
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс –60 л/дка
|
7 дни |
| Круша |
Струпясване |
200 г/дка |
Внася се във фаза ВВСН 10-81(фаза „миши уши“-начало на узряване: първа поява на специфичното за сорта оцветяване)
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 80 – 150 л/дка
|
21 дни |
| Ябълка |
Струпясване |
0.2 % |
Внася се във фаза ВВСН 10-81 (фаза „миши уши“-начало на узряване: първа поява на специфичното за сорта оцветяване)
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 80-150 л/дка
|
28 дни |
| Краставици |
Мана |
180 – 200 г/дка |
Внася се във фаза ВВСН 20-89 (двадесети лист-пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 50-100 л/дка
|
3 дни |
| Пъпеш |
Мана |
180 – 200 г/дка |
Внася се във фаза ВВСН 20-89 (двадесети лист-пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 50-100 л/дка
|
3 дни |
| Тиква |
Мана |
180 – 200 г/дка |
Внася се във фаза ВВСН 20-89 (двадесети лист-пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 50-100 л/дка
|
3 дни |
| Диня |
Мана |
180 – 200 г/дка |
Внася се във фаза ВВСН 20-89 (двадесети лист-пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 50-100 л/дка
|
3 дни |
| Маруля |
Мана |
120 – 200 г/дка |
Внася се във фаза ВВСН 20-49 (10 или повече същински листа разтворени-типичен размер,форма и твърдост на главите)
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 100 л/дка
|
14 дни |
| Чесън |
Мана |
180 – 220 г/дка |
Внася се във фаза ВВСН 13-48 (трети лист (> 3 см) ясно видим-при 50% от растенията листата са завити)
- Брой мин/макс приложения – 6
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс –60 л/дка
|
7 дни |
| Тиквичка |
Мана |
180 – 200 г/дка |
Внася се във фаза ВВСН 20-89 (двадесети лист-пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)
- Брой мин/макс приложения – 3
- Интервал между приложенията – 7
- Вода л/дка мин/макс – 50-100 л/дка
|
3 дни |