| Търговско наименование | БЕЛИС |
|---|---|
| Тип | фунгицид |
| Активни вещества | Пираклостробин 128 г/кг Боскалид 252 г/кг |
| Производител | BASF |
| Категория на употреба | непрофесионална |
| Култура | Вреда | Доза | Допълнителна информация | Каран. срок |
|---|---|---|---|---|
| Круша | Черни петна | 80 г/дка | Внася се във фаза ВВСН 54 – 85 (Фаза „Миши уши”: зелените листни връхчета са 10 мм над люспите на пъпките: отделяне на първите листа – напреднало удряване: увеличаване интензивността на оцветяването) или във фаза ВВСН 72 – 89 (Размер на завърза до 20 мм – консумативна зрелост: плодовете имат типичните за сорта вкус и твърдост)
|
7 дни |
| Горчиво гниене | Внася се във фаза ВВСН 72 – 89 (Размер на завърза до 20 мм – консумативна зрелост: плодовете имат типичните за сорта вкус и твърдост)
|
|||
| Алтернарийно гниене | Внася се във фаза ВВСН 72 – 89 (Размер на завърза до 20 мм – консумативна зрелост: плодовете имат типичните за сорта вкус и твърдост)
|
|||
| Сиво гниене | ||||
| Пеницилийно гниене | ||||
| Кафяво гниене | ||||
| Дюля | Черни петна | 80 г/дка | Внася се във фаза ВВСН 54 – 85 (Фаза „Миши уши”: зелените листни връхчета са 10 мм над люспите на пъпките: отделяне на първите листа – напреднало удряване: увеличаване интензивността на оцветяването) или във фаза ВВСН 72 – 89 (Размер на завърза до 20 мм – консумативна зрелост: плодовете имат типичните за сорта вкус и твърдост)
|
7 дни |
| Горчиво гниене | Внася се във фаза ВВСН 72 – 89 (Размер на завърза до 20 мм – консумативна зрелост: плодовете имат типичните за сорта вкус и твърдост)
|
|||
| Алтернарийно гниене | ||||
| Сиво гниене | ||||
| Пеницилийно гниене | ||||
| Кафяво гниене | ||||
| Ябълка | Брашнеста мана | 80 г/дка | Внася се във фаза ВВСН 54 – 85 (Фаза „Миши уши”: зелените листни връхчета са 10 мм над люспите на пъпките: отделяне на първите листа – напреднало узряване: увеличаване интензивността на оцветяването характерно за сорта)
Или във ВВСН 72 – 89 (Размер на завърза до 20 мм – консумативна зрелост: плодовете имат типичните за сорта вкус и твърдост|) Брой мин/макс – 2 |
7 дни |
| Горчиво гниене | Внася се във фаза ВВСН 54 – 85 (Фаза „Миши уши”: зелените листни връхчета са 10 мм над люспите на пъпките: отделяне на първите листа – напреднало узряване: увеличаване интензивността на оцветяването характерно за сорта)
Или във ВВСН 72 – 89 (Размер на завърза до 20 мм – консумативна зрелост: плодовете имат типичните за сорта вкус и твърдост|) Брой мин/макс – 2 |
|||
| Алтернарийно гниене | ||||
| Сиво гниене | ||||
| Пеницилийно гниене | ||||
| Кафяво гниене | Внася се във фаза ВВСН 54 – 85 (Фаза „Миши уши”: зелените листни връхчета са 10 мм над люспите на пъпките: отделяне на първите листа – напреднало узряване: увеличаване интензивността на оцветяването характерно за сорта)
|





