| Търговско наименование | СКОР 250 ЕК |
|---|---|
| Тип | фунгицид |
| Активни вещества | Дифеноконазол 250 г/л |
| Производител | Синжента |
| Категория на употреба | втора професионална |
| Култура | Вреда | Доза | Допълнителна информация | Каран. срок |
|---|---|---|---|---|
| Лоза | Брашнеста мана | 0.012 – 0.02 % | 12 – 20 мл/дка при работен р-р 100л
Внася се във фаза ВВСН 12-85 (вторите листа са отворени-омекване на зърната)
|
21 дни |
| Черно гниене | ||||
| Картофи | Кафяви петна | 60 мл/дка | Внася се във фаза ВВСН 40-85 (начало на образуване на клубени-плодовете от 1-во плодообразуване са оцветени от охра до кафяво)
|
3 дни |
| Домати | Листна плесен | 0.05 % | 50 мл/дка при работен р-р 100л
Внася се във фаза ВВСН 20-87 (10 или повече листа на главното стъбло-70% от плодовете са с типичен цвят на зреене)
|
7 дни |
| Кафяви петна | ||||
| Брашнеста мана | ||||
| Круша | Струпясване | 0.015 – 0.02 % | 15-20 мл/дка при работен р-р 100л
Внася се във фаза ВВСН 61-84 (начало на цъфтеж:около 10% от цветовете отворени-начало на узряване: поява на специфичното за сорта оцветяване)
Да се спазва Законът за пчеларството |
14 дни |
| Ябълка | Брашнеста мана | 0.015 – 0.02 % | 15-20 мл/дка при работен р-р 100л
Внася се във фаза ВВСН 61-84 (начало на цъфтеж:около 10% от цветовете отворени-начало на узряване: поява на специфичното за сорта оцветяване)
Да се спазва Законът за пчеларството |
14 дни |
| Струпясване | ||||
| Краставици | Брашнеста мана | 0.05 % | 50 мл/дка при работен р-р 100л
Полско производство – Внася се във фаза ВВСН 51- 86 (поява на 1-ви цвят на главното стъбло-60% от плодовете са с типичен цвят на зреене). Оранжерийно производство – Внася се във фаза ВВСН 21- 89 (поява на 1-во странично разклонение-пълна зрялост:плодовете са с типичен цвят за зрялост)
|
3 дни |
| Пипер | Брашнеста мана | 0.05 % | Оранжерийно производство
50 мл/дка при работен р-р 100 Във фаза ВВСН 20-87 (10 или повече листа на главното стъбло-70% от плодовете с типичен цвят на зреене)
|
3 дни |
| Кафяви петна | ||||
| Патладжан | Кафяви петна | 0.05 % | 50 мл/дка при работен р-р 100
Във фаза ВВСН 20-87 (10 или повече листа на главното стъбло-70% от плодовете с типичен цвят на зреене)
|
7 дни |
| Пъпеш | Брашнеста мана | 0.05 % | 50 мл/дка при работен р-р 100л
Полско производство – Внася се във фаза ВВСН 51- 86 (поява на 1-ви цвят на главното стъбло-60% от плодовете са с типичен цвят на зреене). Оранжерийно производство – Внася се във фаза ВВСН 21- 89 (поява на 1-во странично разклонение-пълна зрялост:плодовете са с типичен цвят за зрялост)
|
3 дни |
| Диня | Брашнеста мана | 0.05 % | 50 мл/дка при работен р-р 100л
Полско производство – Внася се във фаза ВВСН 51- 86 (поява на 1-ви цвят на главното стъбло-60% от плодовете са с типичен цвят на зреене). Оранжерийно производство – Внася се във фаза ВВСН 21- 89 (поява на 1-во странично разклонение-пълна зрялост:плодовете са с типичен цвят за зрялост)
|
3 дни |
| Праскова | Кафяво гниене | 0.02 – 0.03 % | 20-30 мл/дка при работен р-р 100л
Внася се във фаза ВВСН 60 (първи отворени цветове) до прибиране на реколтата при спазване на карантинния срок.
|
7 дни |
| Брашнеста мана | 20-30 мл/дка при работен р-р 100л)
Внася се във фаза ВВСН 60 (първи отворени цветове) до прибиране на реколтата при спазване на карантинния срок.
|
|||
| Къдравост | ||||
| Зеле | Алтернариоза | 0.05 % | 50 мл/дка при работен р-р 100
Внася се във фаза ВВСН 40-46 (начало на формиране на главите-60% от очаквания размер на главата е достигнат)
|
21 дни |
| Карфиол | Алтернариоза | 0.05 % | 50 мл/дка при работен р-р 100
Внася се във фаза ВВСН 40-46 (начало на формиране на главите-60% от очаквания размер на главата е достигнат)
|
14 дни |
| Череша | Брашнеста мана | 0.02 – 0.03 % | 20-30 мл/дка при работен р-р 100л
Внася се във фаза ВВСН 60-87 (първи отворени цветове-беритбена зрялост)
Да се спазва Законът за пчеларството |
7 дни |
| Кафяво гниене | ||||
| Къдравост | ||||
| Бяла ръжда | 0.03 % | 30 мл/дка при работен р-р 100л
Внася се във фаза ВВСН 71-77 (разрастване на яйчника, окапване на завързи след цъфтежа-плодовете са достигнали около 70% от окончателната си големина)
Да се спазва Законът за пчеларството |
||
| Слива | Брашнеста мана | 0.02 – 0.03 % | 20-30 мл/дка при работен р-р 100л
Внася се във фаза ВВСН 60-87 (първи отворени цветове-беритбена зрялост)
Да се спазва Законът за пчеларството |
7 дни |
| Кафяво гниене | ||||
| Къдравост | ||||
| Захарно цвекло | Брашнеста мана | 0.03 % | 30 мл/дка при работен р-р 100л
Внася се във фаза ВВСН 31-49 (листата покриват 10% от повърхносттакореноплодите са в техническа зрялост)
|
21 дни |
| Церкоспороза | ||||
| Кайсия | Брашнеста мана | 0.02 – 0.03 % | 20-30 мл/дка при работен р-р 100
Внася се във фаза ВВСН 60 (първи отворени цветове) до 7 дни преди прибиране на реколтата при спазване на карантинния срок
|
7 дни |
| Кафяво гниене | ||||
| Къдравост | ||||
| Ягода | Брашнеста мана | 0.05 % | В оранжерии
50 мл/дка при работен р-р 100л Внася се във фаза ВВСН 65-89 (пълен цъфтеж: отворени вторични и третични цветове-втора реколта:повечето плодове са оцветени)
|
3 дни |
| Полско производство
50 мл/дка при работен р-р 100 Внася се във фаза ВВСН 51-89 (поява на съцветия-втора реколта: повечето плодове са оцветени)
|
||||
| Тиквичка | Брашнеста мана | 0.05 % | 50 мл/дка при работен р-р 100л
Полско производство – Внася се във фаза ВВСН 51- 86 (поява на 1-ви цвят на главното стъбло-60% от плодовете са с типичен цвят на зреене). Оранжерийно производство – Внася се във фаза ВВСН 21- 89 (поява на 1-во странично разклонение-пълна зрялост:плодовете са с типичен цвят за зрялост)
|
3 дни |
| Маслина | Листни петна | 40 – 50 мл/дка | Внася се във фаза ВВСН 75-85 (размер на плода около 50% от типичния за сорта-увеличаване на специфичното за сорта оцветяване).
|
30 дни |
| Целина | Листен пригор | 0.05 % | Оранжерийно производство
50 мл/дка при работен р-р 100 Във фаза ВВСН 40-49 (начало на формиране на главите-край на нарастване на корена).
|




