Търговско наименование | СЕРЕНАДА АСО СК |
---|---|
Тип | фунгицид |
Активни вещества | Bacillus amyloliquefaciens 14.1 г/л |
Производител | Bayer |
Категория на употреба | непрофесионална |
с комбинирано (системно и несистемно действие)
Активно вещество: бактерии Bacillus amyloliquefaciens (former subtilis) str. QST 713 -14,1 г/л
Култура | Вреда | Доза | Допълнителна информация | Каран. срок |
---|---|---|---|---|
Рапица | Склеротиния | 200 – 800 мл/дка | ВBCH 60-69 (10% от цветовете на главния цветонос отворени, нарастване на главния цветонос – край на цъфтежа)
|
|
Лоза | Сиво гниене | 400 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 60-89 (първите реси се освобождават от пъпките – плодът е готов за беритба)
|
|
Картофи | Струпясване | 250 – 500 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 00 (сухо семе) Почвено приложение в редовете на културата
|
|
Домати | Бактериен пригор | 400 – 800 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 13-89 (трети същински лист – пълна зрялост)
|
|
Бактериоза | ||||
Сиво гниене | ||||
Бактерийно петносване | Оранжерийно производство
Внася се във фаза BBCH 13-89 (трети същински лист – пълна зрялост)
|
|||
Фузарийно увяхване | 1000 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 0-13 (сухо семе – трети същински лист)
|
||
Круша | Черни петна | 400 – 800 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 60-79 (отворени първи цветове – плодовете са достигнали 90% от окончателния си размер)
|
|
Огнен пригор | ||||
Ябълка | Огнен пригор | 400 – 800 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 60-79 (отворени първи цветове – плодовете са достигнали 90% от окончателния си размер)
|
|
Краставици | Сиво гниене | 400 – 800 мл/дка | Оранжерийно производство Внася се във фаза BBCH 13-89 (трети същински лист на главното стъбло е напълно разтворено – пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят на зрялост)
|
|
Черно стъблено гниене | ||||
Пипер | Бактериен пригор | 400 – 800 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 13-89 (трети същински лист – пълна зрялост)
|
|
Бактериоза | ||||
Сиво гниене | ||||
Бактерийно петносване | Оранжерийно производство
Внася се във фаза BBCH 13-89 (трети същински лист – пълна зрялост)
|
|||
Патладжан | Бактериен пригор | 400 – 800 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 13-89 (трети същински лист – пълна зрялост)
|
|
Бактериоза | ||||
Сиво гниене | ||||
Бактерийно петносване | Оранжерийно производство
Внася се във фаза BBCH 13-89 (трети същински лист – пълна зрялост)
|
|||
Праскова | Бактериоза | 400 – 800 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 57-89 (отворени първи цветове – плодовете са достигнали 90% от окончателния си размер до фаза консумативна зрелост)
|
|
Кафяво гниене | ||||
Маруля | Бактериоза | 400 – 800 мл/дка | Марули (при два цикъла на отглеждане в оранжерии)
Внася се във фаза BBCH 13-49 (разтворен трети същински лист – формирана цялата листна маса)
|
|
Сиво гниене | ||||
Склеротиния | ||||
500 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 0-13 (сухо семе – разтворен трети лист)
|
|||
Струпясване | ||||
Череша | Бактериоза | 400 – 800 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 57-89 (отворени първи цветове – плодовете са достигнали 90% от окончателния си размер до фаза консумативна зрелост)
|
|
Кафяво гниене | ||||
Слива | Бактериоза | 400 – 800 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 57-89 (отворени първи цветове – плодовете са достигнали 90% от окончателния си размер до фаза консумативна зрелост)
|
|
Кафяво гниене | ||||
Кайсия | Бактериоза | 400 – 800 мл/дка | Внася се във фаза BBCH 57-89 (отворени първи цветове – плодовете са достигнали 90% от окончателния си размер до фаза консумативна зрелост)
|
|
Кафяво гниене |